Medlemskap

Från Kulturhuset Jönköping Wiki

Föreningen Kulturhuset som driver Kulturhuset i Jönköping är en ideell medlemsförening. Makten över Kulturhuset ligger alltså hos medlemmarna.

Medlemskap kostar 50 kr/år om du är under 25 år och 100 kr/år om du är över 25 år. För att bli medlem kan du antingen komma till Nyfiket på vårt folkkök på tisdagar, besöka kontoret eller fylla i formuläret på Kulturhusets hemsida [1].

Kulturhusets mål är att vara en plattform där alla är välkomna som inte exkluderar andra. Kulturhuset ska sträva efter att vara en plats där alla känner sig välkomna oavsett könsidentitet, sexuell läggning, hudfärg, ålder och så vidare. Vi tolererar ingen rasism, sexism, homo- eller transfobi på Kulturhuset. Läs mer om vad som gäller i huset under Regler, riktlinjer och policys i Kulturhuset.

Vad kan jag göra som medlem?[redigera]

Som medlem i Kulturhuset så har du möjlighet att engagera dig i alla möjliga olika verksamheter i Kulturhuset. Det vill säga arrangera spelningar, driva ideell caféverksamhet, ta med dina kompisar och repa i vår öppna replokal, producera musik i studion, dansa i vår danslokal eller något helt annat du kommer på!

Genom medlemskap får du möjlighet att delta, lämna motioner och rösta på föreningsmötena i Kulturhuset. Föreningsmöten hålls vanligtvis en gång på våren och en gång på hösten. Har du frågor kring medlemskap, föreningen och liknande? Prata med samordnaren på kontoret eller skicka ett mejl till Styrelsenstyrelsen@kulturhusetjonkoping.com.

Du kan också möjlighet att bli medlem i någon (eller flera!) av de Öppna Verkstäderna. Varje verkstad kostar 100 kr/år. Du kan även köpa en nyckeltagg för en engångskostnad på 100 kr så att du kan komma och gå som du vill i huset. Är du med i en verkstad får du såklart också tillträde till den verkstad du är engagerad i.

Medlemskap för föreningar[redigera]

Föreningar kan också bli medlemmar genom att bli medlemsföreningar till Föreningen Kulturhuset. De har dock ingen rösträtt på föreningens möten, men får rabatt på lokalhyran. Om din förening vill blir vår medlemsförening, kontakta styrelsen på styrelsen@kulturhusetjonkoping.se.

Mer information om medlemskap[redigera]

Som medlem i Kulturhuset kan du