Nyfiket

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Bild på huset, ingång till Nyfiket
Varje tisdag är det Folkkök med öppen scen
Cletus Nwadike på PoesiScenen.
Nyfikets logga

Nyfiket är Kulturhusets eget kafé. Nyfiket drivs av ideella krafter och har tack vare detta vissa fasta öppettider. Övrig tid är det mer sporadiskt öppet.

Öppettider[redigera]

Nyfiket är alltid öppet:

  • Tisdagar, 18:00 - 20:00
    • Folkköket, soppa, bröd och sallad för en tjuga med öppen scen.
    • Under sommaren kör vi istället Sommarköket! Vi lagar pasta och gryta, bröd och sallad. 35 spänn. Och så finns det matlådor. 3 för 100 kr, eller 4 för en hundring om du har med egna lådor!


  • Lördagar, 09:00-13:00
    • Loppisfik. Öppet under hela loppisen varje helgfri lördag.

Aktiva medlemmar håller även öppet i Nyfiket när de har möjlighet, därför varierar öppettiderna från vecka till vecka.

Folkköket med öppen scen[redigera]

Folkköket har sedan starten varit basen i den ideella driften av Nyfiket. Varje tisdag serveras soppa, sallad och nybakat bröd för en tjuga. Nyfiket har blivit en självklar mötesplats för de som uppskattar att träffa nya människor, är intresserade av kultur, är aktiva i huset eller är sugna på att engagera sig i det. Här hittar du mångfald och god mat. Vill du läsa poesi eller uppträda finns det en öppen scen med mikrofoner och en akustisk gitarr. Alla som underhåller får gratis mat.

Nyfikets Scen[redigera]

På Nyfikets scen ges utrymme till mindre spelningar, poesi, lunchlyrik och olika spontana uppträdanden. Vill du spela, läsa poesi eller arrangera något på scenen? Prata med någon av oss i fiket.

Engagera dig i Nyfiket[redigera]

Vill du vara med och hålla öppet, baka, laga mat eller arrangera något här? Prata med någon av oss som håller öppet så berättar vi mer om hur det funkar. Eller kolla om Nyfiketgruppen ska träffas något framöver.

Introduktion i Nyfiket[redigera]

Introduktion till Nyfiket riktar sig till dig som är eller vill bli aktiv i Nyfiket, oavsett om du vill laga mat, baka, arbeta i fiket eller arrangera på scenen.

Skriv upp namn och nummer på någon av lapparna i Nyfiket, så blir du kontaktad när det är dags att dra igång.

Nyfiketgruppen[redigera]

Nyfiketgruppen organiserar de verksamma i Nyfiket. Här planeras olika saker som är relevanta för att hålla öppet fiket: bakning, utbud, scheman, städa, disken, hur en gör med kassan med mera.

Mer information[redigera]