Öppna Verkstäderna

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Skulptur-workshop i Keramiken

På andra våningen i Kulturhuset ligger de Öppna Verkstäderna. Syftet är att ge konstnärer och skaparsjälar de verktyg och den plats de behöver för att lättare kunna arbeta utifrån sina egna vilkor. Här kan man skapa både enskilt eller tillsammans med andra. Flera olika verkstäder erbjuds vilket gör det enklare att hålla på med flera olika konstformer och hantverk.

Vi har i dagsläget dessa verkstäder:

Tillgång till verkstäderna[redigera]

För att få tillgång till en verkstad krävs medlemskap i Föreningen Kulturhuset samt verkstadsbehörighet till de verstäder man är intresserad utav. Behörighet kostar 100 kr per år och verkstad. Både föreningsmedlemsskap och verkstadsbehörighet går att lösa i Nyfiket eller på kontoret. Varför kostar Öppna repan, Inspelningsstudion och verkstäderna olika?

Hur fungerar verkstäderna?[redigera]

De öppna verkstäderna är självorganiserade och de aktiva medlemmarna bestämmer själva vilka regler som ska gälla för just deras verkstäder inom ramarna för Riktlinjer för Öppna Verkstäderna på Kulturhuset. Det är därför viktigt att höra av sig till kontaktpersonen för den verkstad du vill vara med i och fråga vad som gäller och hur du kommer igång. I en del verkstäder behövs en introduktion innan du kan börja bli aktiv.

Nästa generationens serietecknare i Rit- skriv- och serieverkstan. (20014-01-11)

Övrigt[redigera]