Öppna Kontoret

Från Kulturhuset Jönköping Wiki

Öppna Kontoret är idé som inspirerats av ett liknande utrymme som finns på det sociala centret Kontrapunkt i Malmö.

Från Föreningen Kulturhusets verksamhetsplan 2015 och 2016: Vi har märkt att många föreningar har behov av en lokal för administration, möten och kontorsarbete en eller max ett par gånger i månaden. Att hyra en hel lokal för en hel månad är inte bara onödigt det innebär också ökade kostnader som exempelvis inköp av kontorsapparater, kontorsmaterial och möbler till lokalen. Detta kan vara stora kostnader för en liten förening.

Kulturhuset har redan idag ett sammanträdesrum som föreningar kan låna för möten, men behoven är ofta större än så. Vi planerar därför att starta ett öppet kontor, där föreningar kan få tillgång till kopieringsapparat, datorer, skärmaskiner osv. Vi planerar också att skaffa licenser för exempelvis bildredigering, lay-out och bokföringsprogram.

Syftet med det Öppna Kontoret är att understödja föreningar med verktyg och resurser som många gånger kan vara dyra och onödiga att äga för varje enskild förening, men som de flesta ändå har behov av då och då.

Utrustning som ska finnas[redigera]

Höj- och sänkbara skrivbord, kontorsstolar osv[redigera]

Datorer[redigera]

Datorer med någon form av konton för individuella användare. Utrustade med ex bokföringsprogram, officepaketet osv. Program som kan var väldigt dyra för en liten förening, kulturarrangör eller person att skaffa själv, men som underlättar något otroligt.

Kopieringsapparater[redigera]

Enklare skrivare för s/v A4 och en större modell för utskrift av färgkopior, affischer osv.

Rejält arbetsbord[redigera]

Pappersskärare[redigera]

För att skära flyers, kanter på papper och mycket mera. Används varje vecka i dagsläget.

Lamineringsmaskin[redigera]

Används regelbundet på Kulturhuset. För informationslappar, instruktioner och så vidare. Säkert fler som har behov av.

Dokumentförstörare[redigera]

Kontorsmaterial[redigera]