Husmåndag, 2015-10-05 - Anteckningar

Från Kulturhuset Jönköping Wiki

Information om husmåndag och wikit[redigera]

Husmåndag ska vara en mötesplats och ett forum för människor som är eller vill bli aktiva i Kulturhuset och dess verksamhet.

Kulturhusets wiki ska vara ett verktyg för att sprida kunskap och information om husets funktioner och verksamhet.

Veckans schema[redigera]

  • Måndag: Husmåndag, föreningsaktiviteter
  • Tisdag: Folkkök, föreningsaktiviteter
  • Onsdag: Föreningsaktiviteter
  • Torsdag: Brädspelskafé, föreningsaktiviteter
  • Fredag: Lunchlyrik, föreningsaktiviteter
  • Fredag-söndag: Framtidskonferens med tema organisering - från tanke till handling

Ansvarsgrupper i huset[redigera]

För genomförande av aktivitet i huset har Föreningen Kulturhuset en rad olika ansvarsgrupper och -områden.

Engagemangsgruppen[redigera]

Engagemangsgruppen hjälper dig att engagera dig eller arrangera något i Kulturhuset. Kom på husmåndag, varje måndag i nyfiket från klockan 18:00. Välkommen!

Informationsgruppen[redigera]

Det behövs fler som kan hjälpa till med information. Både internt och utåtriktad. Vill du vara med i informationsgruppen och göra reklam och informera om huset, dess verksamhet och aktiviteter som är på gång? Kom på husmåndag! Eller mejla till styrelsen@kulturhusetjonkoping.se

IT-gruppen[redigera]

Just nu arbetar IT-gruppen det med att få ordning på datorerna i Nyfiket. Och inventering av internetanslutningar i huset.

Freeshop-gruppen[redigera]

Freeshop-gruppen städat hela freeshopen idag. Imorgon kommer det fortsätta med att sortera alla kläder. De kommer göra flyers och klistermärken för att informera om verksamheten. Kulturhusets vaktmästare är ombedd att fixa belysningen.

Loppisgruppen[redigera]

Det finns stort behov av nya volontärer till Loppisgruppen. Är du intresserad? Kontakta Jon Heinpalu på kontoret på 036-190181.

Renoveringsgruppen[redigera]

Renoveringsgruppen har flera projekt som just nu pågår. De sista låskolvarna bytas. Värmen i Nyfiket ska åtgärdas omgående. En plan för renovering av belysningen i hela fastigheten ska tas fram. Ventilationen på vinden ska åtgärdas för att klara av hög fysisk aktivitet. Klimat med kyla på sommaren och värme på vintern. Renoveringsgruppen träffar kommunen nästa tisdag klockan 17:00.

Nyfiket[redigera]

Massa aktivitet har kommit igång i Nyfiket nu under hösten! Folkköket, brädspelsfik, lunchlyriken, loppisen samt två nya aktivteter: Matkulturkvällar på fredagar och Latjo Drom (resandefolkets förening) har öppet två lördagar i månaden mellan 18-01. Nya skenor för utställningar i fiket har monterats. Se mer under Utställningsgruppen.

Verkstäderna[redigera]

Nya taggsystemet har varit ett stort lyft för verkstäderna! Massa nytt folk har blivit aktiva. Dock saknas det ansvariga i verkstäderna, men det är flera som verkar intresserade. Är du intresserad? Mejla styrelsen@kulturhusetjonkoping.se

Musiken[redigera]

Genomgång av öppna repan. Inventering nästa vecka och inköp av ny utrustning. I första hand förbrukningsgrejer som kablar, cymbaler och skinn till trummorna.

Ljudisoleringsmaterial ska flyttas till vinden imorgon, tisdag klockan 17:00.

Utställningsgruppen[redigera]

Upphängning av ny utställning under husmåndag! I och med de nya hänglisterna är tanken att ha nya utställningar varje månad! Vill du ställa ut i Nyfiket? Mejla styrelsen@kulturhusetjonkoping.se

Avrundning och avslut[redigera]