Medlemskap

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
Version från den 25 februari 2020 kl. 23.37 av Doktormårten (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med ' Föreningen Kulturhuset som driver Kulturhuset i Jönköping är en ideell medlemsförening. '''Makten över Kulturhuset ligger alltså hos medlemmarna'''. Medlemskap kosta...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Föreningen Kulturhuset som driver Kulturhuset i Jönköping är en ideell medlemsförening. Makten över Kulturhuset ligger alltså hos medlemmarna.

Medlemskap kostar 50 kr/år om du är under 25 år och 100 kr/år om du är över 25 år. För att bli medlem kan du antingen komma till Nyfiket på vårt folkkök på tisdagar, besöka kontoret (öppet 12.00 – 16.00 på vardagar till 19.00 på onsdagar) eller fylla i formuläret på Kulturhusets hemsida [1].


Vad innebär medlemskapet?

Som medlem i Kulturhuset så har du möjlighet att engagera dig i alla möjliga olika verksamheter i Kulturhuset. Det vill säga arrangera spelningar, driva ideell caféverksamhet, ta med dina kompisar och repa i vår öppna replokal, producera musik i studion, dansa i vår danslokal eller något helt annat du kommer på!

Genom medlemskap får du möjlighet att delta, lämna motioner och rösta på föreningsmötena i Kulturhuset. Föreningsmöten hålls vanligtvis en gång på våren och en gång på hösten. Har du frågor kring medlemskap, föreningen och liknande? Prata med Alexandra på kontoret eller skicka ett mejl till Styrelsen på styrelsen@kulturhusetjonkoping.com

Du kan också möjlighet att bli medlem i någon (eller flera!) av de Öppna Verkstäderna. Varje verkstad kostar 100 kr/år. Du kan även köpa en nyckeltagg för en engångskostnad på 70 kr så att du kan komma och gå som du vill i huset. Är du med i en verkstad får du såklart också tillträde till den verkstad du är engagerad i.

Såklart får du gratis kaffe & te året ut när du blir medlem!


Medlemsföreningar

Föreningar kan också bli medlemmar genom att bli medlemsföreningar till Föreningen Kulturhuset. De har dock ingen rösträtt på föreningens möten, men får rabatt på lokalhyran. Om din förening vill blir vår medlemsförening, kontakta styrelsen på styrelsen@kulturhusetjonkoping.se.