Beslutsunderlag, 2015-10-04: flyktinghjälp

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
Version från den 3 oktober 2015 kl. 15.15 av Sara (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '== Bakgrund == För en tid sedan kontaktade kommunen oss på grund av flyktingsituationen i länet, som kortfattat inneburit att Migrationsverket fått öppna nya asylmottagn...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Bakgrund

För en tid sedan kontaktade kommunen oss på grund av flyktingsituationen i länet, som kortfattat inneburit att Migrationsverket fått öppna nya asylmottagningar - bland annat i Jönköping. Detta i sin tur innebär att kommunen söker med ljus och lykta efter platser där asylsökande kan inackorderas, dvs. akutboenden.

Susan Bolgar från kommunen har skrivit följande till styrelsen:

"Vi har, genom kommunens säkerhetschef Fredric Jonsson, fått en förfrågan om vad vi kan göra i den uppkomna situationen med asylsökande flyktingar som kommer till Jönköping. Migrationsverket har upprättat en tillfällig asylmottagning i Jönköping och nu behövs logi för ca 350 personer, vilket är vad kommunen sagt sig ha möjligheter att ta emot. Det handlar om personer som kommer direkt från annat land och som bussats hit från Malmö eller Göteborg där Migrationsverkets asylprövningskontor inte har tillräckliga resurser för att möta behoven.


Det vi i första hand vill fråga Kulturhusets styrelse om är ifall ni ställer er positiva till att avsätta delar av era lokaler till detta ändamål? Det är naturligtvis frivilligt, men kommunledningen är tacksam för alla krafter som vill hjälpa till."