Beslutsunderlag, 2015-03-14: Städning efter loppis och fester

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
Version från den 7 mars 2015 kl. 16.52 av Sara (diskussion | bidrag) (Skrivskyddade "Beslutsunderlag: Städning efter loppis och fester" ([Redigera=Enbart administratörer] (på obestämd tid) [Flytta=Enbart administratörer] (på obestämd tid)))

Bakgrund

Varje helg har någon i styrelsen jour. Denna jour innebär bland annat att se till så att det är städat inför loppisen på lördagmorgonen, eller inför andra bokningar som kan tänkas ha gjorts. På sistone har det framkommit önskemål om att rutinerna för städningen ska skärpas till eftersom det inte alltid har fungerat på önskvärt sätt.

Riktlinjerna som finns är att - festrelaterade uthyrningar ska åläggas med 3000 kr i depositionsavgift - städavgiften sätts till 2000 kr då uthyrningsansvarig finner detta nödvändigt för att säkerställa ordentlig städning efter uthyrningar

Förslag till styrelsemötet 2015-03-14

  • Att det införs riktlinjer i jourpärmen för jouransvarig, t.ex. hålltider då personen bör vara på plats (senast klockan tolv på söndagen efter en uthyrning, finnas där då loppisen slutar, m.m.).
  • Att jouransvarig alltid får schema samt telefonnummer till aktuella bokningar inför helgen
  • Att deposition tas ut i förskott av samtliga som hyr
  • Att depositionen ska bestämmas till en specifik summa per lokal (beroende på storlek)
  • Att uthyrningar under fredag kväll är ett undantag då hyresgästen i förväg måste betala för såväl städning som uppställning av loppisbord