Skillnad mellan versioner av "Beslutsunderlag, 2015-02-08: Helgjour"

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
m (Skrivskyddade "Beslutsunderlag: Helgjour" ([Redigera=Enbart administratörer] (på obestämd tid) [Flytta=Enbart administratörer] (på obestämd tid)))
(Ingen skillnad)

Versionen från 7 mars 2015 kl. 16.51

Bakgrund

Ingen verkar tycka att det är kul att ha jour. Det har mer utvecklats till ett straff man får som styrelsemedlem än något annat. Förutom att du sitter med i styrelsen och har ett övergripande ansvar för verksamheten, så ska du dessutom straffas med jouren.

Man förväntas vara tillgänglig hela helgen och bör ju som sagt också finnas på plats när loppisen är slut för att kolla att det blir ordentligt städat efter den.

Jag är generellt skeptisk till arvodering och avlöning, men detta är en funktion som i princip aldrig fungerat på ett vettigt sätt och därför tror jag på att i alla fall testa detta som en lösning.

Med en arvodering kan vi också ställa lite mer krav. Jouren kan till exempel förväntas vara på plats när loppisen är slut för att se till att det blir städat eller svara på frågor via telefon från folk som hyr, istället för att våra anställda ska behöva göra detta under ledig tid.

Mot bakgrund av detta, föreslår jag att helgjouren ska vara arvoderad. En rimlig ersättning tycker jag är 500 kr. Det är mest en symbolisk summa, men ändå något för att man är tillgänglig hela helgen.

Förslag till styrelsemötet 2015-02-08

  • Att det som idag kallas Styrelsejour byter namn till "Helgjour"
  • Att rutinerna och riktlinjerna för denna Helgjour (nuvarande styrelsejouren) ses över, och om nödvändigt uppdateras.
  • Att denna Helgjour arvoderas.
  • Att arvodet sätts till 500 kr/helg.
  • Att detta arvode betalas ut av Föreningen Kulturhuset.

(Detta ska inte förväxlas med Festjour som är en annan typ av jour.)