Öppna Verkstäderna

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
Version från den 23 november 2020 kl. 14.04 av Doktormårten (diskussion | bidrag) (→‎Hur fungerar verkstäderna?)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Skulptur-workshop i Keramiken

På andra våningen i Kulturhuset ligger de Öppna Verkstäderna. Syftet är att ge konstnärer och skaparsjälar de verktyg och den plats de behöver för att lättare kunna arbeta utifrån sina egna vilkor. Här kan man skapa både enskilt eller tillsammans med andra. Flera olika verkstäder erbjuds vilket gör det enklare att hålla på med flera olika konstformer och hantverk.

Vi har i dagsläget dessa verkstäder:

Tillgång till verkstäderna[redigera]

För att få tillgång till en verkstad krävs medlemskap i Föreningen Kulturhuset samt verkstadsbehörighet till de verkstäder en är intresserad av. Behörighet kostar 100 kr per år och verkstad, sedan har du fri tillgång till verkstäderna. Både föreningsmedlemsskap och verkstadsbehörighet går att lösa i Nyfiket eller på kontoret. Varför kostar Öppna repan, Inspelningsstudion och verkstäderna olika?

Hur fungerar verkstäderna?[redigera]

De öppna verkstäderna på Kulturhuset är självorganiserade. Detta betyder att de aktiva medlemmarna i verkstaden själva bestämmer vilka regler som ska gälla för just deras verkstäder, inom ramarna för Riktlinjer för Öppna Verkstäderna på Kulturhuset. Det är alltså inte "någon annan" som ser till att verkstäderna fungerar utan det görs helt och hållet av verkstadens medlemmar.

Det är därför viktigt att höra av sig till kontaktpersonen för den verkstad du vill vara med i och fråga vad som gäller och hur du gör för att komma igång. I en del verkstäder behövs en introduktion innan du kan börja bli aktiv.

Nästa generationens serietecknare i Rit- skriv- och serieverkstan. (20014-01-11)

Övrigt[redigera]