Öppna Repan

Från Kulturhuset Jönköping Wiki
Tada!! Öppna Repan :-)

Öppna Repan är en fullt utrustad öppen replokal som startades på Kulturhuset sommaren 2013. Den uppstod ur behovet av en tillfällig plats för band och musiker som kanske inte ha råd med en egen replokal, som precis startat och inte vet om de kommer fortsätta eller artister som bara är på genomresa och behöver en tillfällig mötesplats. Sedan starten har den gett plats för allt från punkrock till svensk folkmusik vidare till opera. Detta har även lyfts fram i en stor artikel i Jönköpings-Posten. Den öppna repan har varit en succé!

Utrustning[redigera]

Lokalen är fullt utrustad med sånganläggning, bas och gitarr samt tillhörande förstärkare, trumset, keyboard, congas, djempe med mera.

Bokning av Öppna Repan[redigera]

Rutinen skulle kunna se ut såhär:

1. Utrustningslistan, ordningsregler samt bokningsschema för Öppna Replokalen ligger uppe på hemsidan.

2. Via en aktiv PDF/webformulär i form av ett färdigt kontrakt fyller folk i sina uppgifter. I kontraktet, som gäller ett år åt gången finns även ordningsreglerna inskrivna. Detta skickas sedan till OpSam.

3. Personen går sedan introduktionskurs till Kulturhuset och Öppna Replokalen.

4. När personen eller bandet i fråga hämtar ut tagg för första gången skriver de under kontraktet.

5. När kontraktet är undertecknat får de inloggningsuppgifter och kan själva boka tider i Öppna Replokalen via hemsidan.

6. Tanken är att på sikt koppla folks inlogg till bokningssystemet vidare till det nya taggsystemet. Inlogg/bokningsnummer är samma som din tag. När du bokat aktiveras taggen för de tider du bokat lokalen. På så sätt kan folk boka lokalen själva via nätet, få tillgång när som, men tillgången till lokalen är begränsat till de tider du bokat.

Vad tycker du??

Övrigt[redigera]